Conferinta PROFADAPT_FCP ediția 2
Echipa proiectului instituţional de cercetări aplicative
15.417.06.27A Dirijarea formării competenţelor profesionale în cadrul studiilor universitare prin
organizarea unui proces de instruire adaptivă organizează
UTILIZAREA TEHNOLOGIILOR EDUCAŢIONALE ŞI INFORMAŢIONALE MODERNE
PENTRU FORMAREA COMPETENŢELOR PROFESIONALE ALE ABSOLVENŢILOR
INSTITUŢIILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR (PROFADAPT_FCP)
DATA ŞI LOCUL DESFĂŞURĂRII
- 6-7 DECEMBRIE 2019
- Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, str. Puşkin 38, blocul I, Sala POLIVALENTĂ
DIRECŢII TEMATICE:
- Elaborarea tehnologiilor educaţionale de autor pentru formarea competenţelor profesionale în instituţiile de învăţământ superio
- Formarea competenţelor profesionale ale absolvenţilor domeniului Ştiinţe ale Educaţiei
- Formarea competenţelor profesionale ale absolvenţilor domeniului Ştiinţe exacte
- Formarea competenţelor profesionale ale absolvenţilor domeniului Ştiinţe economice
- Formarea competenţelor profesionale ale absolvenţilor domeniului Inginerie şi activiţăţi inginereşti
- Formarea competenţelor profesionale ale absolvenţilor domeniului Ştiinţe umanistice şi Filologie
- Formarea competenţelor profesionale ale absolvenţilor domeniului Ştiinţe tehnice
REDACTAREA LUCRĂRILOR:
- Titlul dactilografiat cu majuscule, centrat pe partea de sus a paginii
- Informaţii despre autor/autori (numele, prenumele, titlul ştiinţific, gradul didactic şi instituţia în care activează) dactilografiate la un interval după titlu, pe dreapta colii
- Rezumatul în limba engleză (sau într-o altă limbă de circulaţie internaţională). Volumul până la 500 de semne
- Textul 5-7 pagini, dactilografiat pe coli format A 4, Word Times New Roman, caractere – 12, interval între rânduri – 1,15, câmpurile de sus şi jos – 2 cm, dreapta – 1,5 cm, stânga – 3cm
- Referinţele bibliografice – conform standardului naţional SM ISO 690:2012
Detalii:
Înregistrare electronică: secțiunea Înregistrare
Conferința este inclusă în Registrul național al manifestărilor ştiinţifice
Materialele participanţilor vor fi publicate din contul proiectului.
Cheltuielile de transport și de cazare vor fi suportate de participanți.
Limbile oficiale - română, engleză, rusă (sau o altă limbă de circulaţie internaţională)
Termen limită:
- prezentarea articolelor – 15 octombrie 2019
Publicarea articolelor va fi condiţionată de respectarea cerinţelor specificate, calitatea articolelor şi onorarea termenului-limită de depunere a acestora.
DATE DE CONTACT:
3100, mun. Bălţi, str. Puşkin, 38. Tel. (231) 52-3-37, 079783373, e-mail: proiect.profadapt@gmail.com, liubovi.zastinceanu@gmail.com, USARB, Blocul II, etajul I, sala 208
Locaţie
Bălți este al doilea oraș ca mărime din Republica Moldova, fiind situat în nordul țării. Este oraș frumos și curat. Orașul nu este o destinație turistică, dar îți poate oferi toate așteptările: cultură, shopping, curiozități locale, mâncare bună și distracție. În Bălți aveți ocazia să vizitați Teatrul "Vasile Alecsandri", Muzeul de Etnografie, monumente și clădiri istorice, biserici și mănăstiri, parcuri, piețe și străzi liniștite pentru promenadă. Orașul este frumos și zi și noaptea, dar frumusețea este diferită. Seara este timpul de odihnă specială, mulți oameni vizitează restaurante, cluburi, discoteci. Teatrul Național "Vasile Alecsandri" este un loc minunat pentru a petrece o seară admirînd frumusețe culturii romănești. Actorii de la Teatru Naţional "Vasile Alecsandri" promovează tot ce se numeşte patriotism, ceea ce numim dragostea de ţară, dragostea de pământul natal. Ziua îți oferă posibilitatea de te odihni în parcul acvatic ”Cașalot”, Muzeul de Etnografie, de a face poze alături de tanc din centrul oraşului Bălţi sau de Monumentul lui Ștefan cel Mare. În plus sunt 42 de monumente cu un patrimoniul istoric unicat, din care 10 – de istorie, 18 – de arhitectură, 7 – de arheologie, 7 – de cultură.
Orașul se află în mijlocul stepei Bălțului cu un relief de câmpie fragmentată, la 138 km la nord de Chișinău, 65 km de la granița cu România (UE), vama Sculeni, și 120 km de la frontiera cu Ucraina, vama Otaci. Se învecinează cu orașele Fălești, Glodeni, Rîșcani și Sîngerei, care se află la o distanță de 20–40 km. Municipiul Bălți este al treilea centru urban după mărime și populație în Republica Moldova, surclasat doar de Chișinău și Tiraspol. Are în componență comunele Sadovoi și Elizaveta. În context teritorial orașul se împarte în 3 sectoare planimetrice: Centru (inclusiv cartierele Țigania, Teioasa și Berestecico); Pământeni (inclusiv cartierele Jubiliar și Dacia); Slobozia și două formațiuni locuibile Molodova, Bălții Noi. Clima este temperat continentală, iar cele mai importante râuri care trec prin oraș sunt Răut și Răuțel.
Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) este o instituție de învățământ superior, un centru științific, de instruire și cultură din nordul Republicii Moldova, care a dobândit prin realizările sale, în cei peste 60 de ani de activitate, o reputație de seamă, atât pe plan național cât și internațional, instruind specialiști calificați care activează în diverse domenii ale învățământului, științei și economiei naționale. Campusul universitar este plasat într-o manieră compactă (blocuri de studii, cămine, servicii) în centrul municipiului Bălți.
Hotelul «BALTI» este un loc minunat pentru odihna, întrevederile de afaceri si a sarbatorilor din Republica Moldova. El este amplasat în partea centrala a orasului, într-o regiune pur ecologica. Alaturi de hotel se afla restaurantul «Basarabia», parcul de agrement pentru copii, Casa de cultura municipala, Centrul contemporan de medicina «Incomed»,Teatrul national «Vasile Alexandri», centrele comerciale «ELITE» si «UNIC- BALTI» si alte curiozitati. Hotelul se afla în continua dezvoltare, orientându-se spre cerintele crescânde din an în an ale clientilor nostri.
Hotelul „LIDO” reprezintă un hotel de nivel inalt și combină în sine toate atributele necesare oricărei persoane ce călătorește, fie om de afaceri sau un simplu turist. O atenție deosebită este acordată calității serviciilor și creării unei ambianțe plăcute pentru toți oaspeții acestui hotel.
Complexul de restaurante „LIDO” este unul din cele mai frumoase de genul său care oferă senzații inegalabile datorită luxului din interior și desigur a echipei profesioniste de bucătari și chelneri. Calitatea serviciilor, spațiile multiple de care dispunem permit organizarea celor mai reușite evenimente.Indiferent dacă e vorba de o simplă ieșire cu prietenii, o masă festivă, o întâlnire de afaceri, un banchet, un botez sau o nuntă grandioasă cu sute de invitați, оricare din aceste evenimente își va găsi decorul potrivit și atmosfera care să-l transforme într-un moment fericit, demn de a rămâne în amintirea celor prezenți.
Sala de sport a complexului hotelier «LIDO» vă va surprinde prin varietatea de echipamente şi aparate de forţă moderne de înaltă calitate şi siguranţă, optime atît pentru începători, cît şi pentru sportivii cu experienţă.
Comitetul Ştiinţific
- Mitrofan Ciobanu, academician, prof.univ.
- Ilie Lupu, dr.hab., prof.univ.
- Valeriu Cabac, dr., conf.univ.
- Adrian Adăscăliţei, dr., prof. univ.
- Carolina Tcaci, dr., conf.univ.
- Andrei Braicov, dr. in matematică, conferențiar universitar
- Tatiana Şova, dr., conf.univ.
În zilele de 7-8 decembrie 2018 în incinta Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi a avut loc conferinţa ştiinţifico-practică cu participare internaţională „Utilizarea tehnologiilor educaţionale şi informaţionale moderne pentru formarea competenţelor profesionale ale absolvenţilor instituţiilor superioare de învăţământ” , organizată de echipa proiectului institutional de cercetări aplicative 15.417.06.27A Dirijarea formării competenţelor profesionale în cadrul studiilor universitare prin organizarea unui proces de instruire adaptive (PROFADAPT).
Participanţii la conferinţă au fost salutaţi de către rectorul USARB Dna Natalia GAŞIŢOI, prorectorul pentru activitate ştiinţifică şi relaţii internaţionale Dna Valentina PRIŢCAN şi preşedintele Consiliului Ştiinţific USARB Dnul Pavel TOPALĂ.
La şedinţa plenară şi-au prezentat comunicările Valeriu CABAC, profesor, dr., USARB, Adrian ADĂSCĂLIŢEI şi Sebastian ARĂDOAIEI, profesori, Universitatea Tehnică „GHEORGHE ASACHI” din IAŞI şi echipa comunităţii de eLearning a învățământului preuniversitar din România şi Republica Moldova în persoana Dnei Adriana PETROVICI, profesor şi manager educaţional.
Activitatea în secţiuni a fost marcată prin comunicări consistente, realizate de atât de cadre didactice universitare din ţară şi de peste hotare (USARB, UAIC, UTM, USAM, UPS„Ion Creangă”, UST), cât şi de doctoranzi, masteranzi şi studenţi.
Comentarii (0)
Adauga un comentariu