Articol

Moodlemoot Moldova 2016

În perioada 4 – 8 aprilie 2016, avînd ca gazdă Universitatea Tehnică a Moldovei, a avut loc evenimentul Moodlemoot Moldova 2016.


În cadrul acestui eveniment, în secțiunea ateliere, au participat ca ascultători și membrii echipei de lucru: L. Zastînceanu, N. Gașițoi, C. Negara, L. Popov, E.Rotari.

Miercuri, 6 aprilie 2016, cu contribuția organizatorilor evenimentului, pentru studenții specialității „Matematica și informatica” a USARB, au fost organizate atelierele la distanță cu tematica Platforme electronice de predare, învățare și evaluare, mentor Mihaela BOSTAN, prof. ing., de la Colegiul Economic "Ion Ghica" Bacău și Colegiul "Mihai Eminescu" Bacău și Utilizarea efectelor 3D și a animațiilor în prezentările PowerPoint, mentor Angela ȘULETEA, Departamentul GDDTI al UTM. În cadrul acestor ateliere studenții și-au încercat puterile în a aplica cele propuse pentru activitatea lor profesională ulterioară.

Joi, 7 aprilie 2016, în cadrul aceluiași eveniment, L. Zastînceanu, dir. de proiect, cercetător științific superior și N. Gașițoi, cercetător științific, au realizat un atelier de lucru cu tematica Utilizarea activităților Moodle pentru organizarea instruirii adaptive a viitorilor profesori de matematică. La atelier au participat 37 de cadre didactice și creatori de cursuri Moodle din Republica Moldova, reprezentanți ai diferitor instituții de învățămînt superior (UTM, USM, UST, ASM), și din România, reprezentanți ai comunității E-learning. În cadrul atelierului s-a definitivat concepția despe învățămîntul universitar adaptiv, prin intermediul unui sondaj; s-a discutat modelul instruirii adaptive elaborate de echipa proiectului, s-a prezentat modalitatea de utilizare a activității Lecție pentru organizarea instruirii adaptive în cursul de analiză matematică, s-a exersat elaborarea de către participanți a scenariului unei lecții adaptive. Unele detalii – în prezentare.

Descarcă resurse...

Comentarii (0)


Adauga un comentariu

Tag-uri admisibile: <b><i><br>Adauga nou comentariu:


Ultimele comentarii